tisdag 29 september 2009

Sjalar, underbara sjalar...

Jag har verkligen försummat bloggen. Men jag har varit flitig både med stickandet och läsandet. Så det är dax att uppdatera lite här.

Vännen A har fyllt år och jag stickade en ljuvlig Lace Ribbon i jeansblått silkegarn från Handmaiden. Tyvärr glömde jag att fota den innan jag lämnade över den till mottagerskan. Slarvigt! Lace Ribbon är alltid lika rolig att sticka. Detta var min tredje, men säkert inte den sista.
Jag har stickat en varm och mysig sjal till mig själv. Garn inköpt hos Maria och mönstret hennes eget. Här är resultatet:

Färgen är underbar och skiftar i ljusgrått och turkost. Den matchar vårt nya vardagsrum så bra så att sjalen pryder numera soffan och värmer mina axlar när jag sitter och stickar framför tv:n. :)

Och så har jag naturligtvis påbörjat ett nytt projekt. Det måste man ju när man avslutat gamla, eller hur? Jag hittade ett par härvor av Lornas Shepherd Sock i färgen Black Purl. De skulle bli sockar, trodde jag när jag köpte dem. Men nu kommer de istället att bli en underbar sjal. Inspirerad av Ilsefin ville jag sticka en Feather and Fan Shawl. Jag hade lite restgarner (svart Alpacka och graftigrå Lucco Fino) förutom sockgarnet. Så det var bara att börja! Jag älskar färgerna och mönstret är roligt. Det går som en dans och jag vill bara sticka. Inte så bra när man jobbar hemma...