torsdag 8 oktober 2009

Bra böcker

Så här i hösttider är det underbart att krypa upp i soffan med en sjal (egenstickad, såklart!) om axlarna och njuta av en riktigt bra bok. Jag har nyligen läst tre böcker som var riktigt bra på olika sätt.

Jag har äntligen läst Livets aviga och räta av Kate Jacobs. En riktigt härlig och varm berättelse om vänskap (och stickning). Den är lättläst och helt enkelt en mysig bok om en härlig samling kvinnor. Har du inte läst den ännu? Gör det nu i höst.

Den andra boken som jag rekommenderar är Hon älskade av Helena Henschen. En mycket gripande skildring av en stark och ovanlig kvinna i början av 1900-talet. Jag tyckte mycket om den här boken.

Den sista boken som jag vill lyfta fram är Vi, de drunknade av Carsten Jensen. Detta är en den första boken som vi läst i min nystartade bokklubb. :) Jag tyckte verkligen om den här boken. Främst kanske för hur författaren berättar sina historier, för det lätta språket och de intressanta personerna. En bitvis lite jobbig bok att läsa och personerna väcker inte alltid sympati, men berättarglädjen går inte att missta sig på. Värd att läsas. Definitivt.