torsdag 27 januari 2011

Torsdagsmys

Mmm, doften av nybakat bröd fyller huset. Nice!
Jag tror jag ska smaka ett par skivor. Och göra mig en kopp te.
Och kanske lyssna en stund på en ljudbok.

Jag tror att jag ska sticka lite också, när jag ändå har en stund för mig själv.
En perfekt torsdagskväll helt enkelt. :)

lördag 22 januari 2011

Årets första FO!

Nu är jag klar med min Stockholmssjal. Den blev bra. Härliga färger och skön mot halsen. Den ska testas nu på direkten, faktiskt. :)


Garn: Fantasi av Järbo Garn, färg party. Åtgång: 3 nystan. Stickor: nr 6

En enkel och rolig stickning. En bra tv-stickning där man kan hålla ett öga på tv:n och ett på stickningen. Resultatet blev bra. Har aldrig haft en krage förut.

torsdag 13 januari 2011

I väntans tider

Jag har bestämt mig för att vara med i Sockklubben 2011. Och eftersom sockgarnlagret blivit lite tomt så har jag unnat mig lyxen att beställa lite mer garn. Så nu, medan jag stickar på januarisockarna, väntar jag ivrigt på att få se vilka fantastiska sockar dessa garn kan bli:

måndag 10 januari 2011

Det första UFO:t

Jag har gått med i 12under12under2011. Mitt första UFO är ganska nytt i stickkorgen - en Stockholmskrage i Fantasi av Järbo Garn. Nytt, men likväl ett UFO. Påbörjade den i slutet av förra året men tappade lusten och sedan har den blivit liggande. Men nu ska den bli klar.

onsdag 5 januari 2011

Nytt år - nya tag

Så har det nya året börjat. Det har börjat bra. Lugnt och skönt hemma med ljudböcker, vanliga böcker, garn och en massa nya idéer. Lusten att sticka och virka finns där, likaså garn att göra roliga saker av. Och man kan ju alltid frogga något gammalt UFO. Man kanske skulle gå med i 12under12under2011?

Så har t.ex. en nästan färdig kofta blivit froggat och ska nu bli en snygg kortärmad kofta, (inspirerad av en kofta som Eva Longoria har). Eftersom garnet (Partner från Phildar) är tjockare och jag har därför behövt räkna om en del. Hoppas nu bara att det blir bra. Jag stickar allt på en gång - båda framstyckena och bakstycket i ett. Då slipper man det tråkiga monterandet. I alla fall delvis. :)
Jag har oxå bestämt mig för att gå med i Sockklubben i år. Och som tur är hade jag lite sockgarn i gömmorna. Ett Fabel i härliga vårfärger få bli garnet till januarisockarna.