lördag 29 december 2007

En bok jag rekommenderar


Den här boken kunde jag nästan inte sluta läsa. Jag läste den på pendeltåget till och från jobbet och jag läste alldeles för länge på kvällarna. Kort sagt: den var jättebra! Jag ville hela tiden veta hur det går och vad som händer sedan.

Julklappar som räcker länge


Jag fick en hel bunt med böcker i julklapp. Underbart! Nu återstår bara problemet att bestämma vilken bok man först ska dyka ner i...

Ett nystan Raggi...

Jag har en påse med några nystan Raggi. Man vet ju aldrig när någon i familjen behöver nya raggsockor. Men härom dagen när jag tog fram ett av nystanen och började sticka blev det så här...

Det blir knappast ett par sockor.

Så här ser det ut när man har stickat lite till.

Det blev en till mössa! Jag har hittat på mönstret själv med inspiration från diverse andra mössor. Jag ska försöka skriva ner hur jag gjorde så att andra kan sticka likadana mössor. Det är jättekul att sticka mössor. Det går i ett huj! Jag måste nog handla mera Raggi....

Mera julklappar


Här är mera julpyssel som blev julklappar. Två glada barn visar upp sina nya mössor.

Virkat i dubbelt garn Carolina från Marks & Kattens. För mig var det roligt att virka något efter allt stickande. Jag har faktiskt aldrig virkat något med två färger förut. Men det gick ju uppenbarligen bra denna gång...

onsdag 26 december 2007

Julpyssel som blev julklapp

Här kan nu visas julpysslet som det var så svårt att hålla hemligt. Men jag lyckades. Maken misstänkte dock en mössa, men hade ju ingen aning om färg och form. Fuskpolon var en bonus. Mössan har haft premiär idag. Fuskpolon får nog vänta lite, åtminstone tills det blir minusgrader...

fredag 21 december 2007

Färdigläst


Nu har jag läst färdigt Mandelkärnan av Inger Alfvén. En riktigt bra bok! En bra bok griper tag i en på ett eller annat sätt och involverar känslorna och gör att man sugs in i berättelsen. Den ska dessutom vara välskriven så att man inte retar sig på språkliga krumelurer. Den här boken uppfyller alla dessa kriterier. Berättelsens huvudperson är Laura som flyttar från sin mamma i Argentina till sin svenska pappa. Personerna är något kantstötta och deras liv är långt ifrån enkla. Jag ska inte avslöja mer än att boken helt klart är läsvärd.


Jag har läst ett par böcker av Alfvén tidigare och tycker mycket om hennes berättarkonst. Jag ska kolla upp fler av hennes böcker.

tisdag 18 december 2007

Ännu en väst färdig


Jag är nu klar med den grå Drops västen. Den är färdigstickad, monterad, inslagen, bortgiven och uppskattad (?) av mottagaren. Det är i ärlighetens namn inte lika kul att sticka en till likadan väst, om än i annan färg, än den man nyss stickat. Jag undrar vad det beror på...?


Lättläst


När man är lite krasslig och knappt orkar använda hjärnan är det skönt att dyka ner i en lätläst bok. För någon vecka sedan var jag sjuk och då hade jag sällskap av Michael Connellys bok I lagens limo. Det är underhållningsläsning av det mer spännande slaget. Jag har läst flera av Connellys böcker om polisen Harry Bosch och uppskattar spänningen och den rappa intrigen. Denna bok handlade om en advokat med det är samma spänning och rappa intrig. Med andra ord: skön och lättläst avkoppling.

fredag 7 december 2007

Julpyssel

Håller på som bäst med mina julprojekt. Är snart färdig med tre av projekten så det går riktigt bra. Svårigheten blir att blocka i hemlighet. Huset är inte så stort så jag vet inte var jag ska gömma sakerna under tiden...

Jag har även hunnit sticka lite på Patti. Håller på med den andra ärmen så snart är hon redo för montering. Uj, vad spännande det ska bli!

söndag 2 december 2007

Extreme makeover



Jag städade garnkorgen och hittade ett gammalt havererat stickprojekt. Det är en lusetröja som jag påbörjade för mer än 10 år sedan och som jag med jämna mellanrum försökt sticka lite på. Jag har stickat fram- och bakstycke i ett och även en ärm. MEN hur har jag tänkt med måtten? Jag har antagligen stickat alldeles för hårt och inte använt måttbandet en enda gång för tröjan är alldeles för trång och ärmen alldeles för kort.


Vad kan man göra av detta? Garnet är ett norskt eco-ullgarn och jag gillar verkligen färgerna. Så detta kommer att bli ett "Xtreme-tröj-makeover"-projekt, dvs jag ska repa upp allt jag hittills stickat och göra något helt annat av garnet. Vad vet jag inte än. Men jag lovar att skriva om det här på sidan. (Spana förresten in 80-tals stuket på mönstret...).



Julpyssel på G

Nu är det hemligt värre hemma hos oss. Hemligt för övriga familjemedlemmar (katten inte inkluderad) men inte för mig förståss. Jag håller på och stickar och virkar hemliga julklappar. Jag stänger in mig i arbetsrummet eller sitter i soffan i vardagsrummet och pysslar. Familjen måste lova att vara riktigt högljudda så att jag vet när de kommer. Det är då till att snabbt gömma det pågående projektet. Det går riktigt bra och jag kommer nog att hinna få färdigt alla grejer i god tid. Som ni förstår kan jag inte visa några foton ännu.... Man vet aldrig vem som är ute på nätet och surfar runt.