onsdag 9 juli 2008

Fin-fina sockar

Nu har jag stickat klart den ena sockan (Gentleman's fancy sock). Mönstret är roligt att sticka och garnet (Regia Silk) är underbart att sticka i. Jag bara måste börja på socka nr två på en gång. Inte minsta tillstymmelse till SSS*, med andra ord...

* Second sock syndome (när man inte alls har lust att sticka en likadan socka till, utan hellre påbörja ett nytt projekt.

tisdag 8 juli 2008

Läst och lyssnat..

Sommaren är en tid då jag - vanligen - hinner läsa mycket. Men eftersom jag numera vill sticka oxå blir det istället en del lyssnat. Det är ju superpraktiskt! BÅDE bra litteratur och härlig stickning!

Jag har nyss (äntligen!) läst ut "Den amerikanska flickan" av Monika Fagerholm. Den har jag hållit på med ett tag. Den var lite kämpig att ta sig igenom. Vet inte varför egentligen, den var ju inte direkt svårläst. Men jag fastnade aldrig riktigt för historien. Det är egentligen en ganska spännande historia om några ungdomars mystiska död och hur ett par tonårs flickor fastnar för den amerikanska flickans död. Språkligt är boken intressant. Fagerholm har ett alldeles eget sätt att skriva med korta meningar och ett nästan skissartat bildspråk. Ja, jag gillar det i stort sett. Trots detta var alltså boken lite kämpig att ta sig igenom.

"Jag minns att jag sprang" av Ron McLarty har jag lyssnat på och detta är en mycket bra historia. Rekommenderas varmt! Ni som gillar "Tillsammans är man mindre ensam" av Anna Gavalda eller "Dårskaper i Brooklyn" av Paul Auster kommer säkert att gilla McLartys bok. Den handlar om en något tilltufsad medelålders man som tar sig för att cykla tvärs över USA. På sin väg träffar han en mängd människor som delar sin historia med honom. Man får även följa huvudpersonens liv genom hans tillbakablickar. En lågmäld men mycket varm historia.

fredag 4 juli 2008

Semesterstickning

Ah, semester! Härligt, härligt... Befinner mig just nu i Småland, i en stuga på landet. Tack och lov fungerar Internet här, så jag kan surfa lite på kvällarna (och blogga...). Flera olika stick-, och ett virkprojekt har fått följa med på semestern. Jag har dessutom laddat med ljudböcker.

Det största projektet denna vecka har ändå varit att måla huset. Det låter hemskt, men har varit helt ok. Med musik i öronen kan man i lugn och ro måla och filosofera. Det är ju minst sagt något annat än det man gör på jobbet.
Men man måste ju ta lite pauser från målandet då och då. Jag har börjat på en ny Lace Ribbon. Denna gång i olivgrönt lingarn. Det är härligt att sticka i lingarn i sommarvärmen. Jag blir så svettig om händerna av yllegarn. Lingarnet är grövre än silkesgarnet jag använde till mammas Lace Ribbon och strukturen på sjalen blir därefter. Men jag gillar det skarpt. Detta blir en perfekt sjal till mig.