torsdag 16 juli 2009

Sommar, sommar

Ljuvliga sommar! Eller vad sägs om dessa fantastiska blommor som inte bara är vackra utan också doftar underbart?
Ljuvliga jasminblommor....

...och fantastiska liljor blommar nu i trädgården. Man blir glad av denna syn! Och inspirerad att sticka på något somrigt. Så här långt har jag kommit på mitt linne i Muskat:
Jag gillar strukturen på det enkla mönstret och Muskat är härligt tungt och glansigt. Det kommer att bli ett fint linne.

söndag 12 juli 2009

Fäääärdig!

Äntligen är ett par sockar färdiga! Det är Diagonal Lace Socks, april månads mönster i sockklubben. Jag stickade dem i restgarn och eftersom jag var osäker på hur mycket garn jag hade och hur långt det skulle räcka, gjorde jag sockarna ganska korta. Men jag gillar korta sockar så de blir perfekta. Mönstret var enkelt men roligt och jag kan nog tänka mig att göra ett par till. Jag har ett ordentligt sockgarnslager. Kanske passar ett mer "randat" garn till detta mönster? Och här är beviset (dålig bild, men iaf något):
Jag har varit en slö medlem i sockklubben i år. Men förutom ovanstående sockar så har jag även ett par Nutkin och ett par Hearts for you på gång. De blir väl klara de med så småningom. Just nu får emellertid lusten styra vad jag stickar på. Det är ju sommar! :)

lördag 11 juli 2009

Vild och galen

Ska jag vara förnuftig och göra klart några projekt innan jag tillåter mig att börja på nya projekt? Eller ska jag ge efter för den härliga sommarkänslan och - helt galet - påbörja ännu fler projekt? Jag tvekar inte, jag är vild och galen, jag börjar ett nytt projekt! Igår, faktiskt. Det ska bli ett linne i muskat. Dock inte samma färg som på bilden. Mitt linne blir grågrönt.

Och inte nog med att jag påbörjat ännu ett projekt, jag har dessutom köpt NYTT garn till detta linne. Jo, trots att jag faktiskt har köpstopp på garn. Men det var ju rea på bl.a. muskat - 40% billigare. Det gick inte att motstå frestelsen. Och jag njuter verkligen av att sticka detta "förbjudna" projekt. Det är härligt att vara lite vild och galen ibland.