onsdag 23 december 2009

God Jul!

Så är det snart jul. Och det verkar som om vi stockholmare får njuta av en vit jul i år. Härligt! Så passande att jag har stickat färdigt min islandströja! :)

Det återstår bara att sy i dragkedjan och blocka den. Men visst blir den fin! Jag är supernöjd.

Och - naturligtvis - har jag redan påbörjat nästa projekt. Jag stickar Stockport fast i annat garn. Garnet är svart Drops Alpacka och ett svart bomullsgarn som jag köpt på Marias garn för ett år sedan. Det skulle då bli en February Lady Sweater. Men efter flera misslyckade försök repade jag upp. Jag stickar med dubbelt garn men det är ändå tunnare än originalgarnet så jag har fått räkna om. Det blir ju lite annorlunda då, bl.a. fler "snurrningar" på flätorna men det gör inget tycker jag.
Återstår bara att önska er alla en riktigt god stickjul! :

fredag 4 december 2009

Böcker...

Jag har läst en del på sista tiden. Hösten vintern är så härligt mörk och man vill gärna kura ihop sig under en filt i soffan i sällskap med en god bok.

En intressant bok är The Great Lover av Jill Dawson som handlar om poeten Rupert Brooke. Historien berättas från dels Ruperts perspektiv men också från en tjänsteflickas. Språket är helt olika hos de två berättarna vilket gör boken intressant att läsa. Jag gillar att njuta och fascineras av språket och berättartekniken i böcker jag läser. Detta var en trevlig läsupplevelse ur det perspektivet. Själva storyn är inte så fartfylld, men det handlar om relationer och kärlek så den är ändå intressant. :) Rekommenderas för den som intresserar sig för litterära verk.

Desto mer action finns det ju i Johan Theorins bok Nattfåk. Det här är en bra deckare som griper tag och man vill bara veta hur det går. Rekommenderas för alla som gillar en spännande historia.

I bokklubben har vi just läst Eva Franchells bok Väninnan - Rapport från Rosenbad. Detta är en skildring av maktspelet i politikens centrum. Mycket intressant, men också skrämmande. Språket är enkelt och "journalistiskt" vilket gör att det inte är en så stor litterär läsupplevelse att läsa denna bok. Personerna i boken skildras också ganska skissartat. Man får egentligen inte veta så mycket om dem. Trots detta är boken väl värd att läsas. Den är mycket spännande men på ett helt annat sätt än en deckare.

onsdag 2 december 2009

När man egentligen borde skriva...

En doktorand är inte alltid ledig på kvällarna. När man är inne i en intensiv skrivperiod borde man sitta och skriva så fort man har lite tid över. Men hur skulle det gå till när det här ligger över datorn????Japp. Det är min islandströja. Jag har nu kommit till oket och nu är det riktigt roligt att sticka. Och jag är helnöjd. Koftan kommer att bli så fin.

Dessutom kan jag rapportera att jag stickat klart en sjal till min mamma som fyllt år. Tyvärr glömde jag bort att fota sjalen (slarvigt!).