onsdag 21 juli 2010

FO:s

Under min bloggfrånvaro har jag stickat och virkat en del. Min traveling woman är sedan länge klar. Jag stickade i dubbelt Teetee Elegans och eftersom garnet är något tunnare så gjorde jag fler rapporter. Annars hade sjalen blivit väldigt liten. Nästan allt garn gick åt (100 g). Jag är supernöjd och har använt sjalen massor av gånger.
Mitt andra projekt som är färdigt har jag hållit på med läääänge. En virkad kofta i Muskat. Jag har utgått från detta mönster men ändrat en del. Jag gjorde armarna smalare, urringningen djupare och utan krage. Garnet är vitt men fotot fick ett blåstick så den ser ljusblå ut på bilden. Jag har hållit på med detta projekt (lite då och då) under två års tid. Men nu är den ÄNTLIGEN klar! Och jag är självklart jättenöjd. Har använt den massor. En favviskofta helt enkelt.

fredag 16 juli 2010

Hej bloggen!

Hoppsan, vad tiden går. Nu sitter jag här i sommarvärmen och tar mig an min bortglömda blogg. Efter en tung vår med mycket annat som tagit min tid och energi så fanns det inte mycket över till bloggande. Men så är ju livet - det går upp och det går ner. Men skam den som ger sig. Här laddas med nya friska tag! Nya tag kräver dock en ny look på bloggen. Så efter att bloggen gått i gröna toner länge så blev det blå denna gång.

Trots min tystnad här så har jag stickat och virkat en hel del ändå. Och läst, förstås! :) Men innan jag redovisar mina FO:s och läsupplevelser så tänkte jag ge er lite en liten vink om vad jag håller på med just nu. Det mesta går i blå toner just nu. Det är min trädgård som inspirerat till detta. Se bara:

I november förra året var jag och några kompisar i London och shoppade. Jag shoppade naturligtvis Rowangarn! Men det är först nu som jag har börjat på det tilltänkta projektet: min allra första Kim Hargreaves-design. Modellen är Blithe - en söt sommartopp i lavendelblått i ett ljuvligt mjukt milk cotton-garn. Det är helt ok att sticka i detta garn trots värmen. :)

Är snart klar med framstycket. Men fick faktiskt ändra lite i mönstret vid sprundet. La upp nya maskor på vänster sida så att delarna vid sprundet går omlott. Det hade annars blivit ganska fult.
Såg i vintras att det var många som provade det nya Drops Delight. Så jag kunde ju inte heller hålla mig från att inhandla ett par nystan i härliga turkosa-lila färger. På började en sjal/halsduk i mars men som blivit liggandes (en del projekt tenderar att göra det...). Men nu har den fått liv igen. Mönstret är enkelt (från Vogue Knitting) och passar utmärkt medan man lyssnar på en ljudbok sena sommarkvällar när det är lite svalare.

Jag har även på börjat ett par sockor - Falling tears - i det härliga garnet Regia Silk. Jag gör sockorna lite kortare i skaftet än mönstret. Jag gillar korta sockar. Nej, nu ska jag nog titta på ett avsnitt till av Dexter och sticka lite mer...