tisdag 5 oktober 2010

Halvvägs...

På det universitet där jag är doktorand så har man en obligatorisk halvtidskontroll. Då blir ens forskning bedömd och man får konstruktiva synpunkter på hur långt man kommit och hur man kan gå vidare. Nyttigt! Jag hade min halvtidskontroll förra veckan. Det gick bra och jag är jättenöjd med vad jag hittills åstadkommit och den återkoppling jag fick.

Då är det dags att även här på bloggen summera vad jag hittills har lyckats producera under mina doktorandår. Så, sedan höstterminen 2007 har jag lyckats att:

Läsa 48 böcker
Lyssna på 12 ljudböcker
Sticka 15 sjalar/halsdukar
Sticka 13 par sockar
Sticka 9 tröjor/koftor och virka 1 kofta
Sticka 6 och virka 2 mössor
Sticka 2 västar
Sticka 1 par vantar
Och sticka 1 fuskpolo

Puuuhhhh.... Det var faktiskt inte dåligt! Är lite stolt över mig själv över att ha hunnit med allt detta OCH jobbat på bra med forskningen (OCH fixat hemma med familj och hem + sprungit totalt ett antal hundra mil). :)

Jag är definitivt värd en skön stickpaus i soffan ikväll!

UFOn...

Jag ska försöka haka på Marias idé om att ta tag i mina UFO:n. Så i går valdes ett par sockar ut som ska bli klara. Men när jag skulle börja sticka på mudden så såg jag att jag hade gjort fel några varv tidigare. Aha, det var nog därför som de blivit liggande i stickkorgen! Bara att börja med att repa upp... Men, skam den som ger sig. Här ska det stickas socka!

söndag 3 oktober 2010

Mysteriesjalen klar!

Nu har jag stickat klart mysteriesjalen 22 leaves shawlette. Här ligger den på tork och jag väntar med spänning på att få använda den. Garnet är ett Regia sockgarn i röda och lila nyanser. Det passade bra till sjalen. Snyggt till min kolsvarta höstkappa. :)

Jag har även gjort klart min Stockport. Jag har stickat med en tråd bomullsgarn och en tråd Drops alpacka. Resultatet är en underbart mjuk och lite tung känsla i plagget och den faller fint. Men den blev ju lite tung så jag var tvungen att sy in resårtråd i halsringningen för att den inte skulle töja ut sig för mycket. Det blev bra och nu sitter den som den ska.

Såg att Maria har som projekt att prioritera ett UFO i veckan. Och, handen på hjärtat, det finns en hel del UFO:s i mina stickgömmor. Fler än jag vill låtsas om... Så, med lite vind i seglen efter att ha avslutat två projekt nyligen så hakar jag på UFO-projektet. :) Ska fundera på vilket som blir nästa veckas UFO att ta tag i.