fredag 31 december 2010

Årets sista FO:s

Jag hann få färdigt ett par projekt på denna sida nyår. Och då måste man ju redovisa det. :)

Denna tröja är stickad i Drops Muskat. Mönstret finns hos Garnstudio. Jag fick ett par nystan över när jag virkade min vita kofta och bytte in dem mot syrenfärgat garn. Då behövde jag ju bara köpa till några nystan och vips - en ny tröja. :) Jag gillar glansen och tyngden hos garnet och jag tycker att den bruna kanten gör det lilla extra.

När det är så här vinterkallt så behöver man något på huvudet. Så jag rotade lite i garngömmorna och hittade ett nystan Noro Silk Sock och ett nystan Drops Alpacka. Och så satte jag igång att virka på fri hand. Resultatet blev denna mössa. Nu är jag fin i kylan. :)


Ett annat projekt som var tänkt att bli en sjal froggade jag. Detta underbara lila merinosilk garn får bli något annat.


Kanske hittar jag inspiration i denna bok...


Gott Nytt StickÅr önskar jag alla stickerskor!

söndag 5 december 2010

Veckans UFO

Denna vecka har jag lyckats slutföra ett projekt som legat lååååångt ner i stickkorgen. Ett par Hearts for you (länken till The Inside Loop verkar inte fundera längre!) som jag påbörjade för mer än ett år sedan (mönstret var februari månads sockmönster förra året). Den ena sockan blev klar snabbt men eftersom jag inte var riktigt nöjd med bubblorna i hjärtat så fick jag en allvarlig släng av SSS. :)Men skam den som ger sig. Tog mig i kragen i veckan och spurtade rejält och har ikväll gått i mål. Så nu har jag två härliga sockar i Austerman Step att ta på mig i vinterkylan. Mina fötter kommer att bli sååå mjuka och lena av aloe vera och jojobaoljan som finns i garnet. :)

Bara att njuta av Stockholmsvintern nu när fötterna är varma och goa. Katten är däremot tveksam. Vill hellre ligga i mitt knä och roas av garnnystanet som tycks dansa medan jag stickar...