tisdag 25 november 2008

UFO-make over

Långt ner i garnhögarna hittade jag en påbörjad, men bortglömd, Shedir. Jag började sticka denna mössa förra vintern, men det blev fel med mönstret och jag fick aldrig till det. Det är lätt att tröttna på projekt när det blir fel. Så skedde med just detta projekt och Shedir har varit ett UFO länge nu. Garnet är dock underbart - Rowans Felted Tweed - och alldeles för fint för att samla damm.Vad kan man göra med ett nystan Felted Tweed? Den listiga stickerskan surfar naturligtvis runt och tittar på vad likasinnade har gjort. Så det gjorde jag - såklart! Anna har stickat en ljuvlig basker - Red Rose - av Felted Tweed. Ah, det ska jag oxå göra! Så det var bara att nysta upp och börja sticka på min "Red" Rose (ja, den blir ju mera brun än röd).

Baskern är både lätt och rolig att sticka. Härligt! Och en ny basker kommer väl till pass i vinterkylan.

Hur går det då med min föresats att göra klart 3 projekt i november? Nja, så där, får jag väl erkänna. Jag kunde ju inte sticka klart den franska koftan eftersom det fattas garn. Inväntar just nu garnleverans från Frankrike. Men jag har stickat så långt jag kan - så det räknas. (Jo, om man själv hittar på uppdraget, så får man även hitta på kriterierna för när uppdraget är slufört *he, he*).

Jag kämpar även på med Seascape och har kommit långt på den. Det är bara ett par rapporter kvar, så jag borde hinna sticka klar den innan december.


Och sedan så räknas även UFO-make over, dvs när jag stickat klart Red Rose så har jag ju faktiskt ett UFO mindre! Heja mig! :)

fredag 14 november 2008

Garnbrist och tröststickning

Jag har stickat flitigt på min franska kofta den senaste veckan. Och minsann, allt är klart förutom ribben som ska fästas på mittkanten på båda framstyckena. Jag inser - till min oerhörda frustration - att garnet inte kommer att räcka! ARGHHH! Vad göra? Problemanalys: jag har egentligen bara två val.

  1. Antingen kan jag repa upp ärmarna och sticka 3/4-ärmar, garnet som blir "över" efter upprepningen kommer att räcka till ribben.
  2. Jag beställer mera garn från Phildar i Frankrike, men leveranstiden är lång och koftan blir inte helt färdig på ett bra tag.

Efter lite funderande så beställde jag två extra nystan. Man vet ju aldrig hur färgen på de nya nystanen stämmer med de tidigare om de kommer från olika färgbad. Jag tror att två nystan räcker till en ny krage (om det behövs) och ribbningen fram. Och när jag ändå var på Phildars webbutik så kunde jag ju inte låta bli att surfa runt där. Och rätt som det var hade jag beställt garn till ännu ett franskt projekt (oooops, I did it again...). Jag har läääänge funderat på att sticka denna tröja och nu så gick det inte att motstå den. Jag kan dock trösta mig med att jag fick 5 Euro i rabatt. Alltid något för att döva samvetet (visst var det väl jag som sa att jag bara skulle sticka med garner ur mina gömmor?).

Men en leverans från Frankrike tar ju tid, så under tiden tröststickar jag på ett par ljuvliga Green Autumn i ullgarnet POP 3 från Plassard i en underbar grön nyans. Jag känner mig genast på bättre humör.

lördag 1 november 2008

Ny månad = nya planer

Japp, så var det november. Socktoberfesten blev lyckad för min del. Jag fick pappas sockor färdiga + hann sticka ett par sockor till mig själv. Jag är en person som jobbar bra mot deadlines, så jag tänkte ge mig själv lite deadlines. :)

Det är många projekt på G i mina stickkorgar och det vore ju trevligt att göra några av dem färdiga. Så november månads uppdrag blir att göra färdigt (minst) 3 av dessa påbörjade projekt. Det blir en ganska stor utmaning, faktiskt. Men jag gillar ju utmaningar.

Däremot ska jag vara lite snäll mot mig själv och inte bestämma i förväg vilka projekt som måste avslutas. Det visar sig. Franska koftan är ett hett tips.

Jag ska vara ännu snällare mot mig själv: jag får faktiskt påbörja så många nya projekt jag vill under november (det är ingen idé att vara alltför hård, då blir det för svårt...). Men de 3 som ska vara färdigstickade måste vara några av de redan påbörjade.

Så, nu har jag offentliggjort min plan. Vi får väl se hur det går...