söndag 3 juni 2012

Vad ska det bli av dig?

Just nu känner jag ett starkt behov av att påbörja nya projekt, att se framåt, uppåt, drömma nya drömmar och skapa nya saker. Kanske har det att göra med att jag om bara några dagar avslutar ett stort projekt som jag ägnat flera, intensiva men roliga, år åt? Vem vet. Förmodligen har det betydelse.

Avslut är ju lite sorgliga i sig. Oåterkalleliga. Man sätter punkt. Men i mitt fall så innebär ju min examen inte så omvälvande förändringar. Jag kommer att fortsätta min tjänst på universitetet och undervisa som jag gjort. Men forskningen. Ja, den måste jag ju fundera över hur och vad jag vill göra med. Men det är ju positiva bekymmer.

Tillbaka till behovet av nya projekt. Jag har den här rullen härligt silkegarn i mina gömmor. Det har legat där och bara väntat på att få bli något fantastiskt vackert. Men vad? Ja... det vet jag inte riktigt än. Jag köpte det i San Fransisco för fyra år sedan, och sedan dess har det legat och vilat. Men nu är det dags. Kanske en sjal?

1 kommentar:

Marias stickning och läsning sa...

Hej och jättestort GRATTIS till din nya titel! Lite nyfiken är jag på i vilket ämne du forskat och vad din avhandling handlar om. Kram från Maria