onsdag 15 oktober 2008

Socktoberfest - en första rapport

Så har jag - äntligen - stickat färdigt pappas socka nr 2. Jag är jättenöjd med både garnval (Collinette Jitterbug, färg Velvet Leaf) och mönster (Nancy Bush, Gentleman's shooting stocking). Hoppas bara att pappa vågar använda dem. :)


Ja, jag vet. Jag har inte fäst trådarna ännu.... Det ska jag göra ikväll medan jag tittar på Greys Anatomy.

Så när socka nr 2 var klar, nåja, färdigstickad i alla fall, fick jag ta itu med sockprojekt nr 2. Jag valde det purpurfägade jitterbug garnet från Collinette. Mönstret blev Spring Forward och jag är hittills mycket nöjd med garn-mönsterkombinationen. Eller, vad tycks?

Jag gillar verkligen Jitterbug som garn. Det är lite lagom strävt och meleringen är mycket vacker och gör att det blir liv i det enfärgade. Men garnet är tillräckligt enfärgat för att göra sig bra till mönsterstickningar, typ Spring Forward.

7 kommentarer:

Anna sa...

superhärliga färger och vad snabb du är på att sticka sockor... det går ju av bara farten..

Anna sa...

Vackra färger och strumpor! Kollar du också alltid Greys? I love it!

PetraO sa...

Vad fina strumporna blev - jag har också påbörjat par nr2 men jag vet inte om de blir avslutade i oktober!

Linda sa...

Jag håller med. Giller verkligen att sticka i det garnet. Har också Velvet Plum hemma, ska sticka en sjal i det har jag tänkt. Men när jag börjar är en annan historia ;).

Anonym sa...

Tack för din kommentar om Green Autumn :-)
Jo..jag är jättenöjd med Regia Stretch...men jag kunde ha använt stickor 2,75 istället för 2,5. Men det funkade det oxå :-)

Unknown sa...

Hej! Om du inte hunnit bakat kladdkakan så ska den vara längs ner i ugnen för att bli kladdig;o)

Unknown sa...

Tack det samma får jag säga då:o) Har varit iväg och haft "rast" var på Stadsteatern och såg Petra von Kants bittra tårar-helt fantastiskt bra!Nu mot böckerna och en kopp te;o)