torsdag 23 oktober 2008

Vilande stickning vaknar till liv...

Första Spring Forward sockan är nu klar. Jag är jättenöjd med den! Mönstret är fint och kommer väl till sin rätt i det melerade garnet. Socka nr 2 är påbörjad och jag har nästan kommit till hälen. Det finns gott hopp om att jag ska hinna färdigt innan oktober är slut. :)
Ett litet orosmoln finns dock: jag har grävt lite i mina högar av garn och påbörjade projekt och hittade min franska kofta liggandes långt ner. Hmm, den är ju jättefin (eller skulle kunna bli om den stickas färdigt). Jag började naturligtvis att sticka färdigt bakstycket häromkvällen. Garnet är ljuvligt mjukt och ganska tjockt (stickor 5,5). Det gick ju i ett huj så hade jag även stickat klart det ena framstycket.
Här gäller det alltså att ha lite självdisciplin för att verkligen få socka nr 2 klar i tid. Och det har jag ju massor av, eller? ;)

I sammanhanget kan det kanske vara intressant att upplysa om att jag minsann - äntligen! - har fått min andra Lace Ribbon klar. Den har varit färdigstickad lääänge, men trådarna fästes först häromkvällen och nu är den även blockad. Den är stickad i lingarn från Marias Garn i olivgrön nyans. Jag är jättenöjd!

3 kommentarer:

Linda sa...

Så fin strumpan blir i det garnet! Och din Lace Ribbon... Suck vilken härlig färg!

Unknown sa...

Jättesnygga, alla dina alster! Strumporna spring forwad har jag också stickat superfina blir de;o)

doktoranden sa...

Tack för era snälla och uppskattande kommentarer. Det värmer i höstrugget. :)