lördag 28 juni 2008

Garnshopping i San Francisco

Jag hade spanat in ett par intressanta garnaffärer som jag hade tänkt besöka i San Francisco. En av dem lyckades jag ta mig till under de hektiska dagarna som turist i denna fantastiska stad. Artfibers Yarn, en liten unik affär med alldeles egna garner, låg nära mitt hotell så dit tog jag mig en eftermiddag.

Ett par skyltar vid en dörr, en trång trappa upp till andra våningen där själva affären låg. Här bredde ett hav av härliga garner i alla möjliga färger och strukturer ut sig. Åh, det var bara till att känna och klappa. Hur många nystan får egentligen plats i väskan....

Jag gick länge och njöt av att känna och klappa på garnerna. Men skörden blev blygsam:

jag lämnade garnaffären med ett nystan och ett par mönster! Ofattbart! För jag ville ju egentligen köpa mycket mer. Detta får nog klassificeras under tillfällig sinnesförvirring.

Det går hur som helst att beställa garn via internet, så det ordnar sig ändå. Garnet ovan är ett ganska tjockt silkesgarn och ska bli en härlig hösthalsduk. En mycket bra souvenir från San Francisco, tycker jag.


onsdag 25 juni 2008

Rapport från USA-resa

Har äntligen landat efter min USA-resa. Jag är fortfarande lite trött på morgnarna. Tänk att det påverkar en så att resa mellan olika tidszoner.

Jag hade inga svårigheter att få stickningarna med mig genom säkerhetskontrollerna. Tack, för alla användbara tips. Jag hade en sockstickning i handbagaget med bambustickor. Trots alla timmar på flyget stickade jag faktiskt inte så mycket! Och inte blev det mycket stickat under konferensen heller. Jag ägnade istället kvällarna åt att ha trevligt med kollegor. Så sammanfattningsvis har jag inte ens stickat klart en socka... Och jag som trodde att jag skulle hinna sticka båda sockor. (Sockorna är för övrigt Gentlemens fancy socks från Nancy Bush's Knitting Vintage Socks. Garnet är Regia Silk i jeansblå.)

Ett annat intresse, som varit vilande i flera år, fick istället vakna till liv på denna resa: mitt fotointresse. Så istället för alla FO:s som jag inte kan visa ännu, så visar jag några utvalda bilder från resan.

Tidig morgon i Salt Lake City. Solen kommer just över bergen. När man vaknar kl 5 på morgonen kan man ju lika gärna ta en morgonpromenad med kameran...

Salt Lake City har fått sitt namn från The Great Salt Lake, en enorm saltsjö. Det vita till höger är inte snö, det är salt.

Vidare till San Francisco. Vi gick över Golden Gate bron. Det var häftigt!

Branta gator i San Francisco. Svårt att fånga känslan på bild, men det blev ganska bra.


Den berömda spårvagnen i San Francisco. I bakgrunden fängelseön Alcatraz.

Det var en fantastisk resa. Jag är fortfarande kvar i alla upplevelserna mentalt. Snart ramlar jag nog ner på jorden och kan ägna mig åt stickningen igen. Och det är ju inte så dumt det heller.

måndag 9 juni 2008

Färdiga sockor

Jag har stickat färdigt sockorna till maken. De blev riktigt fina! Kul att ränderna blev "tvärtom". Strukturmönstret framträder mer när han har sockorna på sig. Jag hoppas att han inte är för "rädd om" sina sockor och inte använder dem. Det är ju meningen att de ska användas och inte ligga i en byrålåda och samla damm.

Dessa sockor var riktigt roliga att sticka. Jag gillar det diskreta mönstret och att det fortsätter ner på hälen. Jag ska sticka ett par gröna sockor i samma mönster till min pappa. Men först måste jag prova ett annat mönster ur boken...

Jag har nu packat inför USA-resan och två olika sockgarner + mönster ur boken följer med. Vi får väl se hur mycket jag hinner sticka.

tisdag 3 juni 2008

Om att sticka på offentliga platser...

Jag läste nyss på Eldstickans blogg om att hon nu har "kommit ut" som stickerska och stickar på bussen. Jag har också tagit mig ut ur pysselgarderoben och stickar (eller virkar) numera på pendeltåget till jobbet. Resan tar ca 23 minuter och man hinner ca 6 varv på en socka. Jag kände mig jättedum och superpräktig i början, men nu känns det bara helt naturligt. Jag gör ju bara det som jag normalt gör hemma när jag får en stund "över".

Jag ska definitivt medverka World Wide Knit in Public Day den 14:e juni. Det som är spännande är att jag då befinner mig i USA, på resa från Salt Lake City till San Fransisco. Jag undrar hur många stickerskor in action jag får se...

När det gäller min USA-resa så har jag natuligtvis gjort lite research. I Salt Lake hinner jag inte med några garnaffärer - det är konferens för hela slanten (=sitta och lyssna på en massa vetenskapliga presentationer). Men i San Fransisco har jag hittat 2 garnaffärer som verkar intressanta. Vad sägs om denna affär eller den här?

I full gång är även planeringen inför vad jag ska ta med mig för stickprojekt. Jag hinner förhoppningsvis sticka klart makens shooting socks (ur Nancy Bush's bok Knitting Vintage Socks). Så ett par nya sockar vore väl inte så dumt. Plus att ta med Juno Regia. Men det känns lite tunnt, kanske behövs ett projekt till... hmmm.