fredag 29 augusti 2008

Det finns stickor och stickor...

Trots att jag inte är klar med sjalen Juno Regia, så bestämde jag mig för att påbörja ett nytt sjalprojekt: Seascape i garnet Grignasco merinosilk. Jag tog de stickor jag hade hemma: ett par vanliga stickor i nr 5. Mönstret var lätt och det gick ganska bra att sticka, men stickorna är trubbiga och jag tappade maskor alltför ofta. När jag tappat en maska som repade upp sig flera varv var måttet rågat: näää, nu köper jag lace-stickor!

Sagt och gjort. Jag tog mig till Marias garn, fast besluten att bara köpa stickor. Jag kom naturligtvis hem med en påse med garn till February Lady Sweater (så gick det med den föresatsen att "stasha-down"). Ja, men det är ju inte fel med en kofta till... och så får man ju dessutom nöjet att sticka den! Förutom ljuvligt koftgarn kom jag hem med mitt livs första lyxstickor: Addi Lace rundsticka nr 4.

Jag repade genast upp stickningen och började om. Vilken skillnad! Lace-stickorna är mycket spetsigare och det är därmed mycket lättare att få flyt i stickningen. Nu förstår jag - äntligen - alla lyriska lovord över denna typ av stickor. Jag säger bara det: det är skillnad på stickor och stickor!

måndag 25 augusti 2008

Testing, testing...

Läste på Eldstickans och Catarinas krypin om detta test. Det är kul att göra tester. Jag är alltid så skeptisk innan - detta kan ju inte stämma. Men ibland gör det det, så var det i det här fallet. Nedanstående beskrivning stämmer alltså hyfsat bra på mig, i alla fall i vissa avseenden. Hur är det möjligt att få fram det genom att man betraktar några bilder??? En forskande själ som jag måste ju vara skeptisk till detta... ;)

Your result for The Perception Personality Image Test...

NFDC - The Seeker

Nature, Foreground, Detail, and Color


You perceive the world with particular attention to nature. You focus on what's in front of you (the foreground) and how that is affected by the details of life. You are also particularly drawn towards the colors around you. Because of the value you place on nature, you tend to find comfort in more subdued settings and find energy in solitude. You like to deal directly with whatever comes your way without dealing with speculating possibilities or outcomes you can't control. You are highly focused on specific goals or tasks and find meaning in life by pursuing those goals. You are a down-to-earth person who enjoys going with the flow.


The Perception Personality Types:


16715388163861827773.gif___1_500_1_2000_7fa54554_.jpg

Take The Perception Personality Image Test at HelloQuizzy

torsdag 21 augusti 2008

Bra böcker

Ingen sommar utan bra böcker. Och denna sommar var (eller är, beroende på om man anser att den är slut nu) inget undantag. Två böcker som jag läst resp. lyssnat på i år är Flyga drake av Khaled Hosseini och Berättelsen om Pi av Yann Martel.


Båda böckerna är otroligt bra. Om jag måste välja en favorit blir det faktiskt Berättelsen om Pi. Den är helt ljuvlig. Jag lyssnade på den medan jag stickade och det kan jag nog rekommendera framför att läsa boken. Berättelsen handlar om en pojke som tillbringar flera månader i en livbåt och hur han lyckas överleva. Den handlar om allt och ingenting. Jag säger bara: lyssna på den!

Flyga drake är även den en otroligt bra historia, mycket välskriven och gripande. Intressant att läsa en bok som utspelar sig i Afghanistan. Har du inte läst den så gör det. Jag ska definitivt läsa Tusen strålande solar, också den av Hosseini.

måndag 18 augusti 2008

Presentsockar


Så har far min fyllt år. Det är mycket intressant att sticka mot deadlines. Jag hann färdigt de blå sockarna med god marginal. De gröna sockarna (Gentleman's shooting stockings av Nancy Bush)påbörjades ca två veckor innan födelsedagen. För sent inser jag att jag har för lite garn. Jag beställer genast en härva till från Garnkorgen, men garnet hinner inte komma innan sockarna måste levereras.

Vad göra? Jag är en pragmatisk person och jag slår naturligtvis in de tre sockarna fint och levererar dem till jubilaren. Vid den något frågande blicken då far packar upp TRE sockar förklarar jag snabbt att den fjärde leveras så snart den är klar. Jag tar sedan tillbaka den gröna sockan för att ha som "mall" när jag stickar den andra sockan. Allt är frid och fröjd. Och häromdagen kom garnet. Så nu är det bara att sticka på.